Birgit Nilsson-dagarna 2024

Biljetterna säljs via Julius Biljettservice

Birgit Nilsson-dagarna

Birgit Nilsson-dagarna är ett årligen återkommande evenemang i Västra Karup, i södra Sverige. Veckan inleds med en Master Class, där en internationellt erkänd sångerska undervisar utvalda deltagare. Årets Birgit Nilsson-stipendium delas ut under veckan och det bjuds på en rad olika konserter som är öppna för allmänheten.

 

Birgit Nilsson-Dagarna

Årets Upplaga 2024

Birgit Nilsson-dagarna 2024 går av stapeln, för sjunde året i rad i den stora operastjärnans hemtrakter i Västra Karup den 4-10 augusti.

Utomhuskonsert

Maskeradbalen

Lördagen den 10 augusti 2024 kl. 19:00 ges en konsertant föreställning på centercourten i Båstad. 

Birgit Nilsson Dagarna årets upplaga 2021
Birgit Nilsson Master Class
Birgit Nilsson Stipendiet

Stipendiet

2024 års Birgit Nilsson-stipendium offentliggörs den 17 maj, Birgits födelsedag. Stipendieutdelning med konsert äger rum den 10 augusti kl 19:00 i Västra Karup Kyrka. 

Master Class 2024

Master Class

Veckan inleds den 4-7 augusti, med Birgit Nilsson Master Class för nya lovande operasångare. Arbetet mynnar ut i en konsert den 8 augusti. 

Birgit_Nilsson_masterclass
Från Potatis till Opera

Dokumentärfilm

I denna dokumentärfilm får du inblick i Birgit Nilsson-Dagarna och den årliga Masterclass som genomförs sedan många år på museet. Filmen innehåller även ett antal arkivklipp med Birgit Nilsson, som aldrig tidigare visats offentligt.

Filmen hade premiär den 28 juni 2020 på Musik i Syd Channel i samband med Birgit Nilsson Museums 10-års jubileum och säsongsöppning.