Birgit Nilsson-dagarna 2023

Se årets streamade konsert från Västra Karups Kyrka i länken nedan.

Birgit Nilsson-dagarna

Birgit Nilsson-dagarna är ett årligen återkommande evenemang i Västra Karup, i södra Sverige. Veckan inleds med en Master Class, där en internationellt erkänd sångerska undervisar utvalda deltagare. Årets Birgit Nilsson-stipendium delas ut under veckan och det bjuds på en rad olika konserter som är öppna för allmänheten.

 

Birgit Nilsson-Dagarna

Årets Upplaga 2023

Birgit Nilsson-dagarna 2023 går av stapeln, för sjätte året i rad i den stora operastjärnans hemtrakter i Västra Karup den 6-12 augusti.

Utomhuskonsert

Tosca in Concert

Lördagen den 12 augusti 2023 kl. 18:00 ges återigen en utomhusföreställning på Birgit Nilsson Museum. 

Birgit Nilsson Master Class
Birgit Nilsson Stipendiet

Stipendiet

2023 års Birgit Nilsson-stipendium offentliggörs den 17 maj, Birgits födelsedag. Stipendieutdelning med konsert äger rum den 11 augusti kl 18:00 i Västra Karup Kyrka. 

Master Class 2023

Master Class

Veckan inleds den 6-9 augusti, med Birgit Nilsson Master Class för nya lovande operasångare. Arbetet mynnar ut i en konsert den 10 augusti. 

Birgit_Nilsson_masterclass
Från Potatis till Opera

Dokumentärfilm

I denna dokumentärfilm får du inblick i Birgit Nilsson-Dagarna och den årliga Masterclass som genomförs sedan många år på museet. Filmen innehåller även ett antal arkivklipp med Birgit Nilsson, som aldrig tidigare visats offentligt.

Filmen hade premiär den 28 juni 2020 på Musik i Syd Channel i samband med Birgit Nilsson Museums 10-års jubileum och säsongsöppning.