Birgit Nilsson-dagarna 2022

Masterclass avslutningskonsert i Birgit Nilsson-salen, Ravinen

Birgit Nilsson-dagarna 2022

Stipendiekonsert i Västra Karups Kyrkamed Cornelia Beskow

Birgit Nilsson-dagarna 2022

Festkonsert vid Birgit Nilsson Museum, Svenstad

Birgit Nilsson-dagarna

Birgit Nilsson-dagarna är ett årligen återkommande evenemang i Västra Karup, i södra Sverige. Veckan inleds med en Master Class, där en internationellt erkänd sångerska undervisar utvalda deltagare. Årets Birgit Nilsson-stipendium delas ut under veckan och det bjuds på en rad olika konserter som är öppna för allmänheten. 

BN Dagarna

Årets Upplaga 2022

Birgit Nilsson-dagarna 2022 går av stapeln, för femte året i rad i den stora operastjärnans hemtrakter i Västra Karup den 8-13 augusti.

Master Class 2022

Master Class

Veckan inleds den 8-11 augusti, med Birgit Nilsson Master Class för nya lovande operasångare. Arbetet mynnar ut i en konsert den 11 augusti. 

Birgit_Nilsson_masterclass
Birgit Nilsson Master Class
Birgit Nilsson Stipendiet

Stipendiet

Sopranen Cornelia Beskow är mottagare av Birgit Nilsson-stipendiet 2022.  Stipendieutdelning med konsert äger rum den 12 augusti kl 18:00 i Västra Karup Kyrka. Vid flygeln Elisabeth Boström. Konferencier Stefan Johansson

Utomhuskonsert

Festkonsert

 Lördagen den 13 augusti kl. 17:00 ges äntligen den efterlängtade utomhuskonserten på Birgit Nilsson Museum. Vi ger en Festkonsert med utdrag ur operorna Friskytten, Macbeth, Den flygande holländaren och Maskeradbalen framförda av åtta operasolister, ett hundratal körsångare, Helsingborgs Symfoniorkester under ledning av dirigenten Evan Rogister. Konferencier är Mark Levengood.

Birgit Nilsson Dagarna årets upplaga 2021
Från Potatis till Opera

Dokumentärfilm

I denna dokumentärfilm får du inblick i Birgit Nilsson-Dagarna och den årliga Masterclass som genomförs sedan många år på museet. Filmen innehåller även ett antal arkivklipp med Birgit Nilsson, som aldrig tidigare visats offentligt.

Filmen hade premiär den 28 juni 2020 på Musik i Syd Channel i samband med Birgit Nilsson Museums 10-års jubileum och säsongsöppning.