Det är enkelt att besöka oss

Våra öppettider

Birgit Nilsson Museum och Stallkafé har stängt för säsongen och vi önskar  er välkommen tillbaka säsongen 2024. Vi öppnar tisdag den 25 juni och stänger söndag den 1 september. Tisdag – söndag kl.11-17. Stängt måndagar.

Vill du besöka oss med en stor grupp. Läs mer om gruppbokning här.

 

Kontakta oss på telefon 0431-311 860  eller email museum@birgitnilsson.com

Entrépriser

Utställning med ljudguide – 120 kr
Barn under 16 år: fri entré

Guidad visning av boningshuset – 80 kr
Barn under 16 år: fri entré

 

Välkommen till museet

Birgit Nilsson Museum och Stallkafé har stängt för säsongen och vi önskar  er välkommen tillbaka säsongen 2024. Vi öppnar tisdag den 25 juni och stänger söndag den 1 september. Tisdag – söndag kl.11-17. Stängt måndagar.

Museum

Basutställningen är Birgit Nilsson – ögonblick och toner.

Utställningen förnyas årligen med ett nytt tema där besökaren får uppleva glimtar från Birgits fantastiska karriär.

Ljudguiden ger dig en fördjupad upplevelse av utställningen med berättelser om vad som visas i tittskåpen och anekdoter om Birgit; uppväxten, operavärlden och kärleken till maken Bertil samt musik och arior från några av de mest välkända operorna. 

Årets utställning

”Wien – mina drömmars stad” heter sommarens utställning på Birgit Nilsson Museum i Båstad. 

Det var på Wienoperan som Birgit Nilsson (1918–2005) grundade sin enastående världskarriär. I Wien – hennes andra hemmascen efter Stockholm – debuterade hon med fyra stora roller på nio dagar, alla för första gången på originalspråk. I Wien hyllades hon av såväl publik som kritiker och satte sitt personliga rekord med 72 inropningar vid applådtack. I sina memoarer skriver La Nilsson:  ”Redan vid mitt första besök, fick Wien mitt hjärta att klappa i 3/4 dels takt”, och schlagern ”Wien, Wien, nur du allein, sollst stets die Stadt meiner Träume sein” kom hon ofta att sjunga som extranummer på sina konserterframträdanden världen över. 

I Wien rolldebuterade hon också som Amelia i Maskeradbalen, Verdis opera som lämpligt nog avslutar årets Birgit Nilsson-dagar. 

Birgit Nilsson Museum – ett sångarmuseum utan motstycke i världen – är beläget på den vackra Bjärehalvön i nordvästra Skåne, närmare bestämt på den gård där Birgit växte upp. Birgit Nilsson-dagarna 4-10 augusti 2024

Birgit i Wien Foto: Kristoffersson Sjöberg Bildbyrå

Bra att veta

Tillgänglighet

Boningshuset har begränsad tillgänglighet och därför kan inte rullstol eller rullator medföras in i boningshuset. Vi kan dock erbjuda stolar till de besökare som önskar.

De övriga delarna av museet är tillgänglighetsanpassade.

Under vistelsen

Fotografering
Fotografering är tillåten utomhus samt i vårt Stallkafé

Rökning
Rökning är endast tillåten vid skyltad plats vid parkeringen.

WiFi
Runt om på gården har vi trådlöst nätverk tillgängligt för våra besökare – kostnadsfritt, givetvis!

Så bokar du guidad visning av boningshuset

Guidad visning av boningshuset måste förbokas. Boningshuset visas endast med guide, beräknad tid ca 30 minuter. Bokning sker via
Telefon 0431-31 18 60 eller
E-post till museum@birgitnilsson.com

Du kan alltid ta en fika i vårt fantastiska stallkafé utan att betala inträde till museet.

Birgit Nilsson Museum och Stallkafé har stängt för säsongen men redan under våren gör sig Mamsellen hemmastadd i Stallkaféet och kommer under följande datum att hålla öppet 11-16.  

9-12 maj,17-19 maj, 25-26 maj, 1-2 juni och 6-9 juni.Varmt välkommen!

Välkommen till Mamsellen i Stallkaféet

I gårdens gamla stall

Stallet har varsamt renoverats och har bevarats i så ursprungligt skick som möjligt. Stallets tegelgolv är detsamma som på Birgits tid och kättarna finns kvar, som ett tidsdokument såväl som påminnelse om Birgits rötter.

I just detta stall mjölkade Birgit korna kvällen innan hon begav sig iväg till Stockholm för att göra inträdesprovet till Kungliga Musikhögskolans solosångklass.

Stallkaféet har ingen entréavgift och har samma öppethållande som museet från och med den 25 juni 2024. 

Inne och ute

I en vacker, rofylld och genuin miljö serverar vi bland annat matiga smörgåsar och olika hembakade kakor, däribland vår omtyckta Aidatårta, gjord efter Birgits eget recept. Slå dig ner i en av grisstiorna och blicka ut över gårdsplanen eller ängarnas lummiga grönska.

Om vädret tillåter kan det vara skönt att ta med fikat ut, till ett av våra kafébord på gårdsplanen.

Runt om gården har vi trådlöst nätverk, så kallat Wi-Fi, tillgängligt för våra besökare.

I vår entré finns också en museishop

I vår entré betalar man entréavgift och bokar guidad visning. I anslutning till entrén finns också en butik där du kan botanisera bland böcker, musik, film och souvenirer till försäljning. Du har även möjlighet att köpa presentkort och säsongskort. Det går bra att betala kontant eller med kort, dock ej med American Express.

Vi välkomnar grupper

Under för- och eftersäsong

Vi välkomnar bokade gruppbesök under maj och juni.

Gruppstorlek

Vi välkomnar grupper 20 till 50 personer inklusive chaufför och reseguide.
Rabatt ges på entrén.

Läs mer om gruppbokning här

Tips i omgivningarna

Hembygden betydde mycket för Birgit och det finns många smultronställen att utforska. Därför har vi samlat tips som vi tänker kan vara behjälpliga för den som är intresserad. Läs mer!

Vandringsled i Birgit Nilssons fotspår

Leden går genom det landskap som Birgit så många gånger själv både vandrade och cyklade i för att umgås med vänner och för att sjunga i kyrkokören. 

Du guidar dig själv enkelt genom Bjäres landskap via kartan som finns på Museets parkering vid start och mål. Läs mer här