Birgit Nilsson-dagarna 2024

Master Class   Stipendiekonsert   Maskeradbalen

Biljetterna säljs via Julius Biljettservice

En plats för drömmar

Välkommen att uppleva gården där Birgit Nilsson lekte som barn och där hon drömde om ett liv i sångens och operans värld!

Birgit Nilsson växte upp på denna plats, en lantgård i Svenstad i södra Sverige. Gården har varit i släktens ägo sedan 1700-talet, och är idag ombyggd till ett museum tillägnat ”La Nilsson”.

På gården bodde Birgit Nilsson tillsammans med sina föräldrar tills hon var 23 år. Det var en enkel uppväxt utan elektricitet eller rinnande vatten. Först på 1930-talet fick man de första bekvämligheterna.

Birgit hjälpte till med alla sysslor på gården. Hon gallrade betor, satte och plockade potatis, skördade hö och mjölkade kor. Det var med andra ord ett liv långt ifrån det hon senare skulle få som en av världens mest kända operasångerskor.

Birgit Nilsson Museum ger dig en chans att följa med på resan från myllan till Metropolitan.

 

Födelsedagsfirande

17 Maj

Välkommen till Öppet hus på Birgit Nilsson Museum den 17 maj  kl 10:00 – 17:00. Fri entré till årets utställning ”Wien-mina drömmars stad”.

Birgit i Wien Foto: Kristoffersson Sjöberg Bildbyrå
Museum

En utställning för alla sinnen

Utställningens tema förnyas varje säsong. Under 2024 är det ”Wien-mina drömmars stad” eftersom det i år är 60 år sedan Birgit Nilsson debuterade i Wien.

Utställningarna kombineras med en innehållsrik ljudguide som bjuder på en fördjupad upplevelse av en enastående operakarriär. Ljudguiden finns  på svenska, engelska eller tyska. 

I filmsalen kan du också njuta av Birgits röst och scenkonst. Missa inte heller mediarummet, som innehåller unikt material.

Stallkaféet

Mamsellen i Stallkaféet

I vårt uppskattade kafé i gårdens gamla stall serveras hembakade läckerheter.

Förutom matiga smörgåsar och olika hembakade kakor serverar vi också den omtyckta Aidatårtan, som är gjord efter Birgits recept.

Stallkaféet är varsamt renoverat för att ge en påminnelse om Birgits rötter och erbjuder en vacker och rofylld miljö.

Om vädret tillåter går det också att fika på den soliga gårdsplanen.

Vandra i Birgits fotspår

Vandringsled

I naturskön miljö bland böljande landskap vandrar du totalt 9 km i huvudsak på asfalterade vägar. Vandringsleden är därmed tillgänglig för alla.

Följ skyltarna med G-klav på för att hitta runt. Vandringsleden som är självguidad startar och slutar på Museets parkering. 

Leden går genom det landskap som Birgit så många gånger själv både vandrade och cyklade i för att umgås med vänner och för att sjunga i kyrkokören.

Öppettider

Birgit Nilsson Museum och Stallkafé har stängt för säsongen och vi önskar  er välkommen tillbaka säsongen 2024. Vi öppnar tisdag den 25 juni och stänger söndag den 1 september. Tisdag – söndag kl.11-17. Stängt måndagar.

Kontakta oss på 0431-311 860 eller museum@birgitnilsson.com

Museum

Besök boningshuset

Här får du följa med på en guidad visning i Birgit Nilssons föräldrahem, med mängder av minnen från både hennes barndom och fantastiska karriär.

Huset är bevarat i samma skick som då Birgit senast bodde här.

Boka visning

Visningarna måste förbokas och boningshuset har begränsad tillgänglighet och därför kan inte rullstol eller rullator medföras in i boningshuset. De övriga delarna av museet är tillgänglighetsanpassade och kan besökas med rullstol eller rullator.

Boka din plats via e-post museum@birgitnilsson.com eller telefon: (+46) 0431-31 18 60

Birgit Nilsson Boningshuset
Museet

Grupper

Museet välkomnar gruppbokningar under både för- och eftersäsong. Besöken anpassas utifrån rådande omständigheter och restriktioner och alla besökare uppmanas hålla avstånd och följa anvisningarna på plats. Läs mer om gruppbesök här.

Gör er gruppbokning via e-post museum@birgitnilsson.com eller telefon: (+46) 0431-31 18 60

Birgit Nilsson Museum engagera dig
Birgit Nilsson Sällskapet

Engagera dig

Birgit Nilsson Sällskapet välkomnar dig som medlem till en livfull förening som vill bevara minnet av den moderna operahistoriens största och mest beundrade operastämmor, La Nilsson.

Sällskapet verkar också för att sprida kunskap om Birgit Nilssons insatser för operasångens utveckling.

Streamade events

Media arkiv

Vi live-streamar en del av våra event och konserter som arrangeras på Birgit Nillson Museum. Här kan du se hela arkivet.