Välkommen till vårt Stallkafé

I gårdens gamla stall

Stallet har varsamt renoverats och har bevarats i så ursprungligt skick som möjligt. Stallets tegelgolv är detsamma som på Birgits tid och kättarna finns kvar, som ett tidsdokument såväl som påminnelse om Birgits rötter.

I just detta stall mjölkade Birgit korna kvällen innan hon begav sig iväg till Stockholm för att göra inträdesprovet till Kungliga Musikhögskolans solosångklass.

Stallkaféet har ingen entréavgift och har samma öppethållande som museet. Birgit Nilsson Museum och Stallkafé har stängt för säsongen och vi önskar  er välkommen tillbaka säsongen 2024. Vi öppnar tisdag den 25 juni och stänger söndag den 1 september. Tisdag – söndag kl.11-17. Stängt måndagar och  under Birgit Nilsson-Dagarna.

Inne och ute

I en vacker, rofylld och genuin miljö serverar vi bland annat matiga smörgåsar och olika hembakade kakor, däribland vår omtyckta Aidatårta, gjord efter Birgits eget recept. Slå dig ner i en av grisstiorna och blicka ut över gårdsplanen eller ängarnas lummiga grönska.

Om vädret tillåter kan det vara skönt att ta med fikat ut, till ett av våra kafébord på gårdsplanen.

Runt om gården har vi trådlöst nätverk, så kallat Wi-Fi, tillgängligt för våra besökare.

Du kan alltid ta en fika i vårt fantastiska Stallkafé utan att betala inträde till museet.

Birgit Nilsson Museum och Stallkafé har stängt för säsongen och vi önskar  er välkommen tillbaka säsongen 2024. Vi öppnar tisdag den 25 juni och stänger söndag den 1 september. Tisdag – söndag kl.11-17. Stängt måndagar.

Varmt välkommen!

Stallkafé Birgit Nilsson Museum

Unik kafémiljö

I gårdens gamla stall sitter du ner och njuter av  bakverk efter Birgits egna recept. Båsen som gårdens boskap en gång stod i finns bevarade och påminner om tiden förr. 

Bra att veta

Tillgänglighet

Stallkaféet är tillgänglighetsanpassat.

Rökning

Rökning är endast tillåten vid skyltad plats vid parkeringen.

Fotografering

Fotografering är tillåten utomhus samt i vårt stallkafé.

WiFi

Runt om på gårdenhar vi trådlöst nätverk tillgängligt för våra besökare – kostnadsfritt, givetvis!

Något för alla

Tål du inte gluten eller laktos? Har du diabetes? Låt oss bara få veta genom att prata med vår personal – vi har något för alla. 

Birgits specialiteter

Förutom matiga smörgåsar och olika hembakade kakor serverar vi också den omtyckta Aidatårtan, som är gjord efter Birgits recept. Missa inte vår Aida tårta!

Kafépaket till vandraren​

Under sommaren kan du som ska vandra köpa med dig vår vandringsfika att ta med på turen. Termosen som vi fyller med kaffe/te behåller du efter vandringen som ett minne.

Paketet innehåller:

  • en termos fylld med kaffe/te
  • 1 ramlösa
  • 1 kycklingwrap
  • 1 konditoribit