Birgit Nilsson-dagarna Master Class

Om Birgit Nilsson Master Class

Den 4 – 7 augusti 2024 arrangeras Birgit Nilsson Master Class för sångare. Arbetet mynnar ut i en konsert i Birgit Nilsson-salen på Kulturhuset Ravinen den 8 augusti.

 Ett arrangemang i samarbete mellan Birgit Nilsson Sällskapet, Birgit Nilsson Museum och Birgit Nilsson Stiftelsen. 

Tack för ert stöd

Arrangemanget möjliggörs genom finansiellt stöd av Birgit Nilsson Stiftelsen.

Ett stort och varmt tack!

Ytterligare information om Birgit Nilsson-Dagarna 2024 och biljetter hittar du hos Julius Biljettservice.

Katarina Dalayman

Katarina Dalayman leder sommarens Master Class för unga sångare i Båstad. Är du novis inom operagenren så är Masterclass en fantastisk möjlighet att delta som åhörare vid undervisningen.

Birgit Nilsson-salen, Ravinen i Båstad, 4–7 augusti kl. 10.30-16.30 Biljetter säljs via Julius Biljettservice.

Elisabeth Boström

Pianisten Elisabeth Boström arbetar som Castingdirector på Malmö Opera samt ansvarar för Malmö Opera Academy, den två-åriga masterutbildningen för operasångare och repetitörer som Malmö Opera bedriver i samarbete med Musikhögskolan i Malmö. Hon är en ofta anlitad kammarmusiker med specialisering på romansinterpretation och operarepertoar och har turnerat i USA, Mellanöstern och Europa. 

Hon har återkommande medverkat i radio och TV, på ett flertal CD-inspelningar samt streamade konserter. Av stipendier och utmärkelser som tilldelats henne kan nämnas Kungliga Musikaliska Akademiens Wilhelm Freund-Stipendium samt Märta Stuhres Pianostipendium. Elisabeth Boström är en återkommande gäst vid Birgit Nilsson-dagarna.

Jacob Lidåkra

Jacob Lidåkra är pianist från Stockholm, utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och Sibelius-Akademin i Helsingfors. 2016 debuterade han på Musikverein i Wien och har spelat på festivaler i Sverige och utomlands. Utöver sin solistkarriär har Jacob i över ett decennium arbetat med sångare. Han har varit ackompanjatör vid den internationella sångtävlingen Mirjam Helin i Helsingfors och han gästar återkommande Master Class under Birgit Nilsson-dagarna.

Birgit Nilsson Master Class Foto Gunilla Hovenäs

Fantastiskt att få uppleva kursledarnas oerhörda professionella ledsagning av oerhört lovande unga sångare, Tacksam att fått uppleva detta

Anna Forsman

Ravinen Kulturhus

RAVINEN är en levande och dynamisk mötesplats för konst, musik, upplevelser och design på Bjärehalvön i Skåne. RAVINEN ligger vid Norrvikens trädgårdar i Båstad, intill bäckravinen som fått ge namn åt kulturhuset.

Birgit Nilsson-salen

En spelplats och ett allrum för olika former av sceniskt skapande såsom kammarmusik- och jazzkonserter, teater-, opera- och dansföreställningar, filmförevisningar, symposier, föreläsningar, litteraturevenemang med mera. Utbud och innehåll ska väl svara upp mot den höga konstnärliga nivå som gäller för RAVINEN men ska också ge utrymme för experiment och lek. Ett unikt, flexibelt, estetiskt och fantasiskapande rum med en ny Steinway C-flygel och 210 publikplatser.