Födelsedagsfirande

17 maj 2024 firar vi Birgit Nilssons födelsedag 

Vi firar födelsedagen med öppet hus på Birgit Nilsson Museum kl 10.00-17.00. Fri entré till årets utställning ”Wien-mina drömmars stad”.  

Gårdens flagga hissar vi för Birgit kl 10.00 och om du har en flagga får du gärna göra detsamma på den kommunala flaggdagen. Varmt välkommen!

Program

Kl 10.00 Flaggan hissas av Båstads kommunalråd Johan Olsson Swanstein.

Kl 11.00 Tillkännagivande och sång av Birgit Nilsson Stipendiat 2024. Presentation av Bengt Hall, Stiftelsen för Birgit Nilssons Stipendiefond.

En tradition

Birgit var född och uppvuxen på Bjärehalvön och det hörde till god sed att ordna stora födelsedagskalas. Birgit bjöd gärna in nära och kära till sitt hem och denna tradition vill vi bevara. 

Födelsedagsfika hos Mamsellen i Stallkaféet

Passa på att fira med något gott i Stallkaféet. Här finns många godsaker att välja mellan och du kan sitta både inne i stallet eller ute på gården. Läs mer om Stallkaféet här.

Stipendiat 2024

Birgit uppmuntrade gärna unga musiker och kände ett personligt ansvar för operakonstens framtid. Hon instiftade ett nationellt stipendium för unga svenska sångare och det första delades ut 1973. Stipendiaten offentliggörs den 17 maj och är födelsedagsfirandet höjdpunkt.

Stipendieutdelningen med efterföljande konsert  sker I samband med Birgit Nilsson-dagarna i Västra Karups Kyrka. Här hittar du mer information om Birgit Nilsson Stipendium.

Birgit Nilsson Museum Birgit in Svenstad hembyggd