Vandring i Birgit Nilssons fotspår

Öppen året runt

Leden går genom det landskap som Birgit så många gånger själv både vandrade och cyklade i för att umgås med vänner och för att sjunga i kyrkokören. 

Även den tid av året då Birgit Nilsson Museum och Stallkafeét är stängt så kan du under vandringen ta del av  Birgits historia.

En självguidad vandring

Du guidar dig själv enkelt genom Bjäres landskap via kartan som finns på Museets parkering vid start och mål. 

Utmed leden stöter du på tavlor med ytterligare information med QR koder som du skannar med din mobiltelefon.  

Kuperat landskap

Du vandrar leden på asfalterad landsväg men även en hel del  på grusväg och det går bra att ta sig fram med barnvagn. 

Vi rekommenderar att vandra motsols eftersom skyltarna då kommer i rätt tidsföljd. Räkna med att det tar ca 2 h att ta sig runt. 

Vandra på de stigar och vägar som Birgit ofta cyklade

Njut av Bjärehalvöns kuperade landskap och vackra vyer 

Praktisk information

Start och Mål

Vandringsleden startar och slutar på Museets parkering. I naturskön miljö bland böljande landskap vandrar du totalt 9 km i huvudsak på asfalterade vägar. Vandringsleden är därmed tillgänglig för alla. Följ skyltarna med G-klav på för att hitta runt.  

Ta dig hit med kollektivtrafik

Med Skånetrafikens busslinje 502 reser du till hållplats Birgit Nilsson Museum. 

Picknickplatser

Respektera odlad mark och gräsvall som ska användas som foder till grannens djur men slå er gärna ner på andra natursköna platser längs vandringsleden.

Avfallssortering 

Var rädd om naturen och ta alltid med er picknick emballage och andra förpackningar tillbaka. Det finns inga källsorteringskärl utmed leden. 

Västra Karups Kyrka

Västra Karups Kyrka är en av de stora sevärdheterna utmed leden. Det var Birgits hemkyrka och den låg henne varmt om hjärtat. 

Det var här hon började sjunga i kören och konfirmerades. Senare höll hon också många av sina hemmakonserter i denna kyrka. Hennes grav finns också här och besöks årligen av många nationaliteter.