Du visar för närvarande Födelsedagsfirande och tillkännagivande av världens största musikpris

Födelsedagsfirande och tillkännagivande av världens största musikpris

Den 17 maj firar vi Birgits födelsedag på museet med sedvanlig flagghissning. Enligt tradition tillkännages pristagaren av Birgit Nilsson Prize på Birgits födelsedag, och nytt för i år är att tillkännagivandet äger rum i Birgit Nilsson Museum i Svenstad. Att flytta tillkännagivandet av priset från Stockholm till Birgits rötter i södra Sverige ger oss möjlighet att tydligare se och hylla helheten av det som är hennes arv. 

Idag när vi talar om arvet efter Birgit Nilsson inkluderar det master classes för unga sångare, ett årligt stipendium som stöttar profissionella sångare i början av sina karriärer samt det eftertraktade Birgit Nilsson Prize som ges till artister eller institutioner som bidragit till en viktig del av musikhistorien. Birgit glömde aldrig vem hon var eller hur hon hamnade där – från uppväxten på bondgården och den första tiden som sångare till den enastående karriären på den internationella operascenen. Hon var tydlig med att hennes arv skulle bidra till att stötta framtida generationer i början av sin musikaliska resa och inspirera dem att följa sitt hjärta – och hjärna.

Följ med oss live från Birgits barndomshem i södra Sverige för födelsedagsfirande och pressmöte med tillkännagivandet av årets Birgit Nilsson Prize: 17 maj kl 11.00. Läs mer om födelsedagsfirandet här