Du visar för närvarande Birgit Nilsson Master Class 2023
Birgit Nilsson Master Class 2023

Birgit Nilsson Master Class 2023

Årets Master Class undervisning är igång och leds av hovsångerskan Anne Sofie von Otter i samarbete med pianisten Elisabeth Boström och assisterande pianist Jacob Lidåkra. Undervisningen sker i Birgit Nilsson-salen, Ravinen, Båstad den 6-9 augusti kl 11-16:30. Paus 13-14. Torsdag den 10 augusti kl 18:00 hålls en avslutningskonsert i Birgit Nilsson-salen. Biljetter säljs via juliusbiljettservice.se. Biljettkassan direkt 0775-700 400

Deltagare

Julie Catherine Eggli, mezzosopran, är född i Lausanne, Schweiz. Hon har en Master från Hochschule für Theater und Musik i München (2021-2023). Julie Catherine har deltagit i flera Master Classes under ledning av bl a Véronique Gens, William Christie och Les Arts Florissants(båda kurderna med fransk barock som inriktning) och Barbara Hannigan. Julie Cathrine framträder regelbundet som lied-sångerska och var tidigare i år altsolist i Mahlers Das Lied von det Erde i Heidelberg och Mannheim.

Elin Eriksson, sopran, tog våren 2022 examen från Malmö Opera Academy och debuterade samma år på Malmö Opera som Berta i Rossinis Barberaren i Sevilla. Elin har inte minst ett stort musikintresse för nutida musik och har uruppfört både nutida opera och kammarmusik. 2020 uruppförde hon Den sovande flickan av Ulrika Samuelsson och Nattens djup av Kjell Perder. Elin har även varit solist i flertalet orkesterverk och oratorier.

Linnea Nordenback, sopran, är utbildad vid Malmö OperaAcademy (2022-2024), och dessförinnan vid bl a Malmö Musikhögskola och Vadstena Sång- och Pianoakademi. Linnea var i somras solist i Casanova på Kammaropera Syd, Ystads Teater och gör senare i år Donna Elvira i Don Giovanni på Malmö Opera. Linnea är flitigt anlitad som solist i Öresundsregionen med en repertoar som inkluderar romanser, oratorier och opera.

Marta de Castro, sopran från Spanien, tog 2019 examen vid Accademie Villacroze i Frankrike. Dessförinnan studerade hon sång i Vigo, Madrid och Barcelona. Som solist har hon framträtt vid festivaler i bl a Tel Aviv och Salt Lake City och uruppfört sångcykeln Music for Sit Poems by F.G Lorca av Isidro Maztegui. Marta har medverkat i Dead Man Walking på Teatro Real i Madrid, gjort roller som Mimì i La Bohème, Micaëla i Carmen och Desdemona i Otello.

Karin Blom, sopran, har bl a studerat vid Vadstena Sång -och Pianoakademi med romanser som huvudfokus. Sedan 2019 bor hon i Wien där hon studerar till en Bachelor i sång, med opera som fokus samtidigt som hon fortsätter studera lied-repertoaren, i synnerhet scenromantik men hon har även deltagit i flera projekt med nyskrivna sånger. Karin har bl a gjort Carmen i Carmen für Kinder vid Bühne Baden och Östersjöfestivalens uppsättning av Brittens Noye’s Flydde.

Karl Söderström, baryton, har studerat vid Hochschule für Musik und Theater i Hannover (2018-2022) och Vadstena Sång- och Pianoakademi (2016-2018). Karl var under 2022 solist i Stenhammars Flores och Blanzeflor med NDR Radiophilharmonie, Belcore i Donizettis Kärleksdrycken vid Opern auf der Lande Niedersachsen och i Wolfgang Rihms Vigila med Ensemble Cantato Admont under ledning av Sylvain Cambreling vid Salzburger Festspiele.

Karin Mobacke, sopran, har studerat på kammaroperautbildningen på Musik- och operahögskolan vid Mälardalens högskola. Sin operadebut gjorde Karin 2022 som Eritrea på Vadstena- Akademien i uppsättningen av Carlo Francesco Pollarolos barockopera Il colore fa la Regina. Bland solistframträdanden kan nämnas att hon 2023 medverkat i Naumanns Gustav Wasa på Konserthuset Stockholm.

Annika Sandberg, sopran, avslutade 2019 sina studier vid Operahögskolan i Stockholm och 2022 tog hon en Master i lied och oratorium vid Mozarteum i Salzburg. Annika gjorde internationell operadebut som Martha, titelrollen i von Flottors opera vid Kammeroper Schloss Rheinsberg 2019. 2015 medverkade hon i uruppförandet av Mats Larsson Gothes opera Silverfågeln i Vattnäs Konsertlada. Som solist har hon hörts i bl a Sltzburg och Dresden.

Ett arrangemang i samarbete mellan Birgit Nilsson Sällskapet, Birgit Nilsson Museum och Kulturhuset Ravinen.