Du visar för närvarande Verdis Maskeradbalen på centercourten i Båstad

Verdis Maskeradbalen på centercourten i Båstad

Verdis opera Maskeradbalen sätts i sommar upp i en konsertant föreställning med Pier Giorgio Morandi som dirigent och Staffan Valdemar Holm som scenisk instruktör. Föreställningen avslutar 2024 års Birgit Nilsson-dagar den 4-10 augusti på Bjärehalvön.

Att det i sommar är 60 år sedan Birgit Nilsson gjorde ett bejublat framträdande på Båstads tennisstadion – och just rollen som Amelia i Maskeradbalen var en av hennes absoluta favoritroller – vill Birgit Nilsson-dagarna uppmärksamma med en föreställning på samma centercourt, men som nu specialbyggs för Maskeradbalen med plats för 3.000 operabesökare.

I föreställningen medverkar internationella toppsångare, även denna gång tillsammans med Helsingborgs symfoniorkester och en kör med sångare från Bjäre och Helsingborg – allt under ledning av maestro Pier Giorgio Morandi, expert på italiensk opera som i fjol gjorde ett bejublat framträdande vid Birgit Nilsson-dagarnas Tosca in Concert. 

För 2024 års arrangemang, liksom fjolårets, står Birgit Nilsson Stiftelsen – den här gången i samarbete med S & E Destinationsutveckling, Backahill samt, sedan tidigare år, Birgit Nilsson Museum och Julius Production AB. 

  • Med denna samverkansform och ansvar för vår hembygd vårdar vi ett gemensamt kulturarv och genom scenförflyttningen till Båstad skapar vi tillsammans större utvecklingsmöjligheter för en helhetsupplevelse och nya målgrupper, säger destinationsutvecklare Ingrid Lövkrona och VD Johan Pagerup på S & E Destinationsutveckling, Backahill.  

Birgit Nilsson-dagarna 4–10 augusti 2024  

  • Master Class i Birgit Nilsson-salen, Ravinen i Båstad, 4–7 augusti kl. 10.30-16.30
  • Master Class-konsert i Birgit Nilsson-salen, Ravinen 8 augusti kl. 19
  • Stipendieutdelning med konsert i Västra Karups kyrka, 9 augusti kl. 19
  • Maskeradbalen, konsertant föreställning, centercourten, Båstad, 10 augusti kl 19

Biljetterna släpps den 12 december kl 10:00 hos Julius Biljettservice.

Presskontakt 

Torbjörn Eriksson  070- 634 43 53