Du visar för närvarande Nina Stemme – Birgit Nilsson Prize prisceremoni 2018

Nina Stemme – Birgit Nilsson Prize prisceremoni 2018

Den svenska sopranen Nina Stemme var den fjärde mottagaren av Birgit Nilsson Prize, som delades ut samma år som 100-årsjubileet för Birgit Nilssons födelse. Prisutdelningen ägde rum den 11 oktober 2018 på Kungliga Operan i närvaro av H.M. Kung Carl XVI Gustaf och H.M. Drottning Silvia. Den walesiska basbaritonen Sir Bryn Terfel sjöng scener från The Flying Dutchman, Die Meistersinger och Falstaff med Kungliga Hovkapellet under ledning av dirigenten Evan Rogister. Den unga svenska sopranen Christina Nilsson – mottagare av Birgit Nilsson Stipendium 2015 – sjöng också tre nordiska stycken.

Tidigare har priset delats ut till Plácido Domingo, Riccardo Muti och Wien Philharmonic Orchestra, men det är underbart passande att lagret under året av Nilssons hundraårsjubileum skulle övergå till en annan svensk kvinna ära till hennes konst och sitt yrke.”

The Telegraph

Detta är inte bara ett pris för Nina Stemme utan också ett pris för hela den svenska operaeliten som har gjort ett så fantastiskt arbete under så många år. Det är en bekräftelse på att Sverige är världsledande inom opera.

SVT, Svensk TV