Du visar för närvarande Emma Sventelius är 2020 års stipendiat

Emma Sventelius är 2020 års stipendiat

2020 års Birgit Nilsson-stipendiat är mezzoosopranen Emma Sventelius. Precis som Birgit kan årets Birgit Nilsson-stipendiat säga “Jag sjöng innan jag kunde gå, jag till och med sjöng i mina drömmar” för Emma Sventelius sjöng nämligen i barnkören i sin hemstad Lund i Skåne redan som tre-åring och vid fjorton års ålder berättade hon för sin familj att hon ämnade bli operasångerska!

Emma studerade sång vid Det Kongelige Danske Musikkonservatoriet I Köpenhamn och Universität für Musik und darstellende Kunst i Wien. Hon gjorde sin tyska debut 2017 som Suzuki i Puccinis Madame Butterfly på Deutsche Oper am Rhein in Düsseldorf and Duisburg och under säsongen 2018–2019 sjöng Carmen på Malmö Opera och Orlando på Kungliga Operan i Stockholm.

Innevarande säsong är Emma engagerad av Theater Bonn för att sjunga bl.a Octavian i Der Rosenkavalier, Cherubino in Le Nozze di Figaro, Kate i Madame Butterfly and Russian Nanny i Death in Venice. Hon sjunger även Mozart Requiem med Götenborgs Symfoniorkester, Beethoven Symphony No.9 med Beethoven Orchester Bonn och Bach’s Weinachtsoratorium med Helsingborgs Symfoniorkester.

Emma har också ett stort intresse för ny musik och är engagerad i att uppmärksamma nya verk både hemma och utomlands. Läs gärna mer om Emma på hennes webbsajt.