Du visar för närvarande Tosca in Concert – Storslagen final 2023

Tosca in Concert – Storslagen final 2023

Operasolister i världsklass, Helsingborgs Symfoniorkester och hundratalet körsångare från närområdet – allt under ledning av formidable maestro Pier Giorgio Morandi. Lördagens final på Birgit Nilsson-dagarna 2023 blev en storslagen upplevelse. Trots ihållande ösregn.

Som Floria Tosca hänförde sopranen Joyce El-Khoury publiken med fenomenal sångteknik och ett spel som det stod gnistor om. Libanesisk-kanadensiska El-Khoury, som även sjöng här i fjol (då Amelia i Masteradbalen) är en sann arvtagare till Birgits Tosca. Joyce närmaste motspelare var amerikanen Michael Fabiano som Cavaradossi och John Lundgren som Scaripa, båda mycket efterlängtade gäster på Birgit Nilsson-dagarna. I denna halvsceniska föreställning, som regisserats av Anelia Kadieva Jonsson, kompletterades rollistan på ett ypperligt sätt av Anton Ljungqvist, Fredrik Zetterström, Kjetil Støa, Anders Lorentzson och sist med inte minst den drivne och rutinerade gossopranen August Follin från Båstad.

Puccinis Tosca är fylld av dramatik, passion och ond bråd död. Men även om regnet blev ytterligare en ingrediens var det aldrig tal om att avbryta föreställningen och publiken stannade troget kvar.  Eller som en publikröst entusiastiskt kommenterade efteråt: ”Regnet blev en bisak!”.