Birgit Nilsson-salen på Kulturhuset Ravinen invigd

Bjärebygdens första konsertsal invigdes idag med en storslagen konsert inför fullsatt auditorium. Operasångerskan Gitta-Maria Sjöberg, tillika ordförande i Birgit Nilsson Sällskapet, förrättade invigningen bland annat med orden:

– Ett underbart rum! Konst och kultur är en livsnödvändighet, både för individen och samhället som sådant. Gratulerar Båstad! Gratulerar Sverige!

Och tillkännagav namnet på den nya salen; Birgit Nilsson-salen, efter bygdens stora stjärna.

Vid invigningen bjöds publiken på en konsert med operasångarna Cornelia Beskow och Daniel Johansson samt pianisten Elisabeth Boström med musik av bl a Sibelius, Puccini och Wagner.

Birgit Nilsson-salen, med plats för 250 åhörare, är liksom hela Kulturhuset Ravinen ritad av Möller Arkitekter AB i Ängelholm och har förutsättningar för alla tänkbara scenframträdanden. Kammarmusik och romansaftnar, körsång och dans, teater och opera, föredrag och panelsamtal – allt är möjligt tack vare att rummet utformats i nära samarbete med Jan-Inge Gustavsson, en av Sveriges mest kända akustiker som skapat ljudmiljöerna på Malmö Live, GöteborgsOperan, Dunkers Kulturhus, operahusen i Hannover och Havanna bland många andra.

 – Vi ser nu fram emot en fruktbar samverkan mellan Kulturhuset Ravinen och Birgit Nilsson Museum, Båstad Kammarmusikförening, Riksteaterföreningen i Båstad och andra tänkbara aktörer, säger verksamhetschef Elisabeth Alsheimer Evenstedt.

För ytterligare information kontakta 

Bengt Hall, koordinator scenkonst Kulturhuset Ravinen tel 0705–55 84 80