Du visar för närvarande Anne Sofie von Otter leder unga sångare på Birgit Nilsson-dagarna

Anne Sofie von Otter leder unga sångare på Birgit Nilsson-dagarna

Hovsångerskan Anne Sofie von Otter leder sommarens Master Class för unga sångare i Båstad. Årets tema är konsert- och romansrepertoar.

Kursen äger rum inom ramen för Birgit Nilsson-dagarna, i sommar för sjätte året i följd. Dagarna bjuder dessutom på stipendiekonsert, traditionsenligt i Västra Karups kyrka och avslutas den 12 augusti med Tosca in Concert, Puccinis opera med internationella stjärnsolister och utomhus vid Birgit Nilsson Museum. Birgit Nilsson-stipendiet firar i år 50-årsjubileum och årets stipendiat offentliggörs den 17 maj på Museet som öppnar den 27 juni med utställningen Puccini, kärleken och konsten

Det är med stor glädje som Anne Sofie von Otter återkommer till Birgit Nilsson-dagarna där hon ledde en Master Class för tre år sedan:

– Det är alltid roligt att jobba intensivt flera dagar på en kurs och vara nära eleverna. Här kommer vi ju att vara tillsammans från morgon till kväll en knapp vecka och man har chansen att lära känna varandra. Dessutom sommar och sol och Bjäre och musik hela dagen lång – en underbar kombination.

Anne Sofie von Otter är för närvarande aktuell i Richard Strauss opera Arabella i Madrid. Den 20 mars har hon premiär på Tjajkovskijs Spader dam på Kungliga Operan i Stockholm där hon gör rollen som Grevinnan. 

Birgit Nilsson-dagarna 6-12 augusti 

https://www.birgitnilssondagarna.se

För intervjuer, bilder eller ytterligare information, kontakta Gitte Lindström Harmark på Birgit Nilsson Museum tel. +46 431–311 860 eller +46 70-5780517

masterclass@birgitnilsson.com 

Foto ©Ewa-Marie Rundquist