Du visar för närvarande Tosca in Concert bjuder på internationella toppnamn
Joyce El-Khoury, Photo: Heather Elizabeth Media.

Tosca in Concert bjuder på internationella toppnamn


Birgit Nilsson-dagarna 2023:

Puccini, Anne Sofie von Otter och ett jubileum

  • Tosca in Concert – stor utomhusföreställning vid Birgit Nilsson-museet med svenska och internationella stjärnsolister
  • Master Class och konsert under ledning av Anne Sofie von Otter 
  • 50-årsjubileum för Birgit Nilsson-stipendiet

Birgit Nilsson-dagarna 6–12 augusti, i år för sjätte året i rad, inleds med en öppen Master Class och avslutas med Tosca in Concert, Puccinis opera i en stor utomhusföreställning vid Birgit Nilsson Museum. Puccini är också temat för museets nya utställning, som öppnar redan den 27 juni och går under rubriken Puccini, kärleken och konsten. Allt sker i Birgits natursköna hemtrakter på Bjärehalvön i södra Sverige. 

Tosca in Concert bjuder på internationella toppnamn som Joyce El-Khoury, Michael Fabiano och hovsångaren John Lundgren i ledande roller. Dessutom de välmeriterade operasångarna Anton Ljungqvist, Fredrik Zetterström, Kjetil Støa, Anders Lorentzson och August Follin samt Helsingborgs Symfoniorkester och en stor kör från Bjärehalvön – allt under ledning av maestro Pier Giorgio Morandi, en av världens ledande experter på italiensk opera.

Hovsångerskan Anne Sofie von Otter återkommer till Birgit Nilsson-dagarna för att leda en Master Class i konsert- och romansrepertoar: 

– Det är alltid roligt att jobba intensivt flera dagar på en kurs och vara nära eleverna från morgon till kväll en knapp vecka. Dessutom sommar och sol och Bjäre och musik hela dagen lång – en underbar kombination.

Att inspirera framtida generationers musikaliska utövare låg också Birgit Nilsson särskilt varmt om hjärtat. Arvet efter henne lever idag vidare med stipendium till unga sångare, mästarklasser för sångstuderande och Birgit Nilsson Prize, världens största pris inom klassisk musik som delas ut vart tredje år. Den senaste pristagaren var cellisten Yo-Yo Ma 2022. 

Det är i år 50 år sedan Birgit Nilsson delade ut sitt första stipendium. Årets stipendiat offentliggörs den 17 maj, sångerskans födelsedag, följt av stipendiekonsert den 11 augusti och traditionsenligt i Västra Karups kyrka. 

Birgit Nilsson-dagarna 6–12 augusti 2023:   

  • Master Class i Birgit Nilsson-salen, kulturhuset Ravinen i Båstad, 6–9 augusti kl 11-16.30
  • Puccini, kärleken och konsten, utställning på Birgit Nilsson Museum, 8–11 augusti   
  • Master Class-konsert i Birgit Nilsson-salen, Ravinen 10 augusti kl 18
  • Stipendieutdelning med konsert i Västra Karups kyrka, 11 augusti kl 18
  • Tosca in Concert, utomhus vid Birgit Nilsson Museum, 12 augusti kl 18

Svensk press: Torbjörn Eriksson +46 706 34 43 53

Köp biljetter via juliusbiljettservice här